Coachingsreis “De 4 elementen” IJsland

De 4 Elementenreis IJsland

Jouw reis begint op Schiphol. Je vliegt op zondagavond en landt rond 19u plaatselijke tijd op Keflavik Airport (IJsland). Vanaf hier heb je een shuttle direct naar het hotel waar je de eerste nacht verblijft.

De volgende ochtend wordt je wakker met uitzicht op de bergen. IJsland staat direct voor de deur! De 4×4`s staan deze ochtend  klaar en je gaat op pad. De weg voert je in westelijke richting via de meest onwaarschijnlijke uitzichten naar een van de imposante vulkanen van het eiland “Sneæfellsjokul”. Het is meteen IJsland zoals je je had voorgesteld. 

We kamperen die nacht in een vulkaanlandschap. Het eten zal verzorgd worden door onze kok en met een voldaan gevoel schuif je je eigen tentje in. Maar IJsland doet wat IJsland is: De wind trekt aan en het weer slaat om; dit kan zomaar eens het scenario zijn van jouw reis. De manier waarmee wij met coaching omgaan in de reis is door je de natuur maximaal te laten ervaren. De elementen zijn vaak een goed moment om een goed gesprek te hebben. 

Laat je verrassen door ons team en na een spectaculaire rit naar Þingvellir, bevind je je ineens in een gebied vol IJslandse geschiedenis. We kamperen er middenin. Je kijkt naar een muur van basalt en vulkaansteen, wat in feite Noord-Amerika is terwijl je op Europees grondgebied kampeert. Op deze plek brengen we je dicht naar jezelf. Op de plek waar de IJslanders meer dan 1000 jaar geleden elkaar opzochten om zaken uit te spreken, vragen wij jou dit hier ook te doen.

Om onze reizen zo spectaculair mogelijk te laten verlopen houden wij van een dynamische aanpak. Onze coaches zijn continu bezig met het opzoeken van de meest avontuurlijke plekken om te zien en te beleven. Zij houden alle weersomstandigheden in de gaten, uiteraard de kans op Noorderlicht, en zoeken de mooiste plekken om te overnachten. Door deze aanpak bevind je je op die toplocaties op IJsland waar weinig tot geen toeristen zijn. Kennis van het gebied en smoel op het terrein zijn voor ons dan ook gevleugelde uitspraken.

Na 2 intensieve dagen reizen zoeken we de rust op. In een klein stadje ten Zuidwesten van Reijkjavik verblijf je in ruime blokhut. Het is tijd om te recupereren zoals we binnen defensie zeggen. Er is een hottub bij de blokhut en er staat een prima bed voor je klaar. De volgende dag maak je een bijzondere wandeling naar 3 vulkanen in de buurt en kun je je volledig laten opwarmen in een warmwaterbron. Het is een moment van besef: Elke keer als je denkt dat je IJsland gezien hebt, zal ze jou weer verrassen. 

De route vanaf de enorme vulkaan krater, op zijn zachts gezegd indrukwekkend. Je wandelt dit stuk door het enige bos dat er op IJsland is. De kleuren zijn hier de overtreffende trap: Zoals Sneæfellsjokul alles wat je van  wit en blauw kende, op zijn kop zette, zijn het hier de kleuren groen rood. Voor de visliefhebbers is er een late lunch, ergens daar waar je altijd nog 1 keuze hebt, die je nog niet hebt gezien.

De 4×4`s staan weer klaar om het laatste stuk van de reis aan te gaan. Inmiddels word je wat immuun voor de immense schoonheid van het land. Om je bij de les te houden is dit een van de dagen waar je, mits je een rijbewijs hebt, zelf ook aan de slag kan. We gaan het ongerepte IJsland ontdekken, over smalle paden kruip je door het brute landschap. Je vertrouwen in jezelf en dat van je teamleden zal op de proef gesteld worden. We zullen in dit gedeelte van de reis het uiterste uit de auto’s en ook onszelf proberen te halen. Er zijn een aantal watervallen waar we bij kunnen slapen, maar soms doet ook een grot uitstekend dienst als slaapplaats. De stranden veranderen hier in het zuiden naar zwart zand: De bevroren diamanten liggen zo voor het oprapen. Dit is de laatste fase van de reis.

Op deze wijze zal het team van RJOutdoorcoaching jou de meest avontuurlijkste kant van IJsland en jezelf laten te ontdekken.

Wat moet jezelf meenemen?

Je zult zelf kleding moeten aanschaffen. Hierbij kunnen wij je uitstekend helpen met advies en eventuele uitleenartikelen. Je wordt hierover uitgebreid geïnformeerd bij aanmelding.

Een reisverzekering is verplicht.

De kosten voor deze reis zijn 3500 euro exclusief BTW

Meld je snel aan via info@rjoutdoorcoaching.nl want er zijn maar een beperkt aantal tickets voor deze reis.

Wil je zelf je ticket boeken? Wij bieden deze reis ook aan zonder vliegtickets.

Teruggebeld worden?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op